Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (966)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM, ABYS BYLA LEPŠÍ VERZÍ SAMA SEBE...“ /// Krásný obrázky! Což je vlastně základ… Pak blonďatá superhrdinka (to si muslimáči urvou pinďoury…). Abych pravdu řekl – já se bavil. Občas hláška, hodně akce, novej příběh… Jasně, je to už superhrdinsky přepálený, ale kurva – je to (furt! – teda aspoň myslím…) pohádka! Možná kvůli tomu neposbírá Brie Larson tolik emočních bodíků, ale stejně se na ni hezky kouká… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy s Carol Denversovou šli mimo mě. 2.) Pochopím, proč maj doma lidi kočku. 3.) Chcu vidět počátek agentury SHIELD (a dvouvokýho Furyho…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na dobu, kdy se začnou natáčet filmy dějově zasazené do 90. let a ta éra je možná konečně tady. Nevěřil bych, že tak učiní zrovna Marvel, ale byl to skvělý nápad, na chvíli zase nakouknout zpět (velké plus nejen za Nirvanu či No Doubt, ale i za odkazy na Pulp Fiction, Mlčení jehňátek aj.). Když přežijete trošku pomalejší úvodní půlhodinu, dostane se vám dobře natočené a vtipně podané zábavy, se sympatickou hlavní hrdinkou a vynikajícím Samuelem L. Jacksonem, zde posilněným digitálním elixírem mládí. Já jsem moc spokojen. Díky, Stane! ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Moc jsem toho od Captain Marvel nečekal a dobře jsem udělal, protože to není žádná velká hitparáda. Origin mocné pilotky má parádní úvodní půlhodinu, kde akce střídá akci a člověk moc nemá čas se v něčem patlat. Jakmile se ale ve druhé půlce zpomalí, začne být očividné, že se na ústřední tajemství (a Carolinu minulost) plýtvá až moc času, a že tu chybí ultimátní hrozba, s níž by titulní hrdinka mohla změřit síly. První Iron Man, Kapitán Amerika nebo Doctor Strange mi v tomhle ohledu přišli o něco vyváženější. Zase o tolik pozadu ale Captain Marvel není, jelikož Marvel znovu trefil ústřední postavu (většina „hero moments“ je super) a nasypal kolem ní schopné obsazení, které vás protáhne sebedelší dialogovou odbočkou. Do budoucna má tedy vtipkování a fackování raket s Carol Danvers vcelku solidní potenciál. Už kvůli tomu, že máme za sebou povinné základy a může se (podobně jako u Kapitána Ameriky) rovnou začít s výraznějšími zápletkami. (7/10) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomhle filmu bylo asi sledovat svatou válku, která ho provázela na internetu. Seriously? Tolik emocí kvůli tomuhle? Co takhle vytáhnout na chvíli hlavu z YouTube bublin? V rámci Marvelovské výstavby příběhu a tvorby charakteru Kapitánka ničím zvláštním nevybočuje a nevyčnívá. Vyjma přepálených schopností, díky kterým by celou řadu mohla odehrát pomalu sama. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Kalkul jménem Marvel se nám pomalinku blíží ke konci, fičí jako dobře promazaný stroj. Příjemná jednohubka, která ač byla zábavná, tak mne až tak neoslovila. Byla to prostě nutnost nám představit tuto nadženu. Nejlepší z toho jsou asi ty scénky s kočkou :)) Wonder Woman mi sedla daleko více. [IMAX 3D] ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Jedna z prvních verzí scénáře počítala s tím, že film začne na Zemi. Mělo se jednat o scénu odkazující na kultovní film Top Gun (1986), ve které by se Carol Danvers (Brie Larson) a Maria Rambeau (Lashana Lynch) účastnily leteckého simulovaného cvičení. Tvůrci nakonec od nápadu upustili, aby diváci neznali od začátku původ hrdinky. (Andrew78)
  • Pro potřeby natáčení jedné ze scén v Los Angeles tvůrci filmu využili starého obchodního centra v severním Hollywoodu a vybudovali pro něj nový exteriér, který zahrnoval prodejnu Radio Shack, videopůjčovnu Blockbuster a také čistírnu oděvů. Celé místo působilo tak realistickým dojmem, že k obchodům nezřídka zamířili kolemjdoucí, kteří netušili, že se jedná o filmové kulisy. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama