Vítr a slunce vytáhly děti s draky na kopec

IMG 8398Aktualizováno:

Velkomeziříčská drakiáda vylákala v neděli 27. září na Fajtův kopec davy lidí. Počasí totiž bylo k pouštění draků jako stvořené – slunečno a větrno. Pořadatelé tak mohou být s letošním jedenadvacátým ročníkem spokojeni.


„Přišlo hodně lidí. Myslím, že za posledních pět let byla ta letošní drakiáda nejvydařenější. I dětí přihlášených do soutěží bylo rozhodně nejvíc – přes dvě stě, to je pěkné číslo," vyjádřil se za pořadatele místostarosta města Josef Komínek.
Ve třech věkových kategoriích soutěžilo celkem 213 dětí. Rozhodčí hodnotili draky dle vzhledu a také podle schopnosti létat. „Oceňujeme jen ty doma vyrobené, nikoliv zakoupené draky," podotkl jeden z rozhodčích Jan Koten a ředitelka DDM Alena Vidláková doplnila, že poměr vlastnoručně vytvořených a kupovaných draků byl letos tak půl na půl. V první kategorii rodičů s dětmi, jež čítala 145 soutěžících, se nejvíce líbil drak Jakuba a Adama Mejzlíkových, druhá byla Daniela Mladá a třetí Adam Hošek. Zlato v kategorii dětí od 8 do 13 let, kde bylo 54 zúčastněných, si odnesla Veronika Nováková, stříbro Kateřina Mašková a bronz Matěj Sýkora. Čtrnáctičlennou kategorii čtrnáctiletých a starších ovládl Vít Hadraba, za ním skončila Marie Uchytilová a Adam Mátl. Vítězové všech tří kategorií krom dalších cen získali barevný dort s motivem akce.
V přestávkách mezi hodnocením a pouštěním draků byl připraven program – opékání špekáčků, vystoupení rockové kapely Find Your Destiny, Kosatek z domu dětí, Divadla Ikaros, teenage kapely MySami. A zájemci si mohli odběhnout na rozhlednu a přispět svým výstupem k pokoření Velkomeziříčského Everestu a ještě přispět i na charitu. Programem celé drakiády provázel Jiří Doležal.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.