Mateřská škola Klíček jde ruku v ruce s přírodou

IMG 8886Aktualizováno o video z akce:

Velkomeziříčská mateřská škola Klíček slavila ukončení projektu Ruku v ruce s přírodou, který pomohl rozšířit její přírodní zahradu.


Děti s učitelkami, rodiče, prarodiče a další hosté se sešli v přírodní zahradě mateřské školy Sokolovská v úterý 6. října, aby společně strávili příjemné odpoledne. Děti přítomné potěšily kulturním vystoupením a k pohodě přispěl i malý táborák a opékání špekáčků. Důvodem malé slavnosti bylo to, že se jim daří jít ruku v ruce s přírodou. Stejný název nese i projekt, na nějž školka získala grant z programu Kraje Vysočina Životní prostředí 2015.
„Díky financím z grantu kraje a za spoluúčasti města Velké Meziříčí jsme mohli pokračovat v našich dalších plánech v budování přírodní zahrady. V zahradě jsme rozšířili edukační místa o nové prvky, které slouží ke zvýšení smyslových prožitků, ke spontánním hrám, rozvoji myšlení, fantazie i k experimentování. Na jezírku bylo umístěno plato k blízkému pozorování vodního světa, vodní plochy, vegetace," sdělila vedoucí učitelka Věra Bourková a vyjmenovala další – vedle závěsného xylofonu, o němž jsme psali zde, v zahradě přibyly edukační plochy v blízkosti přírodního ohniště, schůdky z přírodních kulánů, mlhoviště s vrbovou zástěnou a vyoblázkovanou plochou a další prvky. Vše má svůj význam pro zdraví, bezpečnost či pohodu dětí, rozvoj jejich muzikálnosti, výtvarného cítění atd.
Projekt z programu Přírodní zahrada s názvem „Zahrada – místo k učení, relaxaci a setkávání", mateřská škola zahájila v roce 2012 díky úspěšnému získání grantu z Kraje Vysočina a finanční podpoře Města Velké Meziříčí.
Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.