Děti s rodiči se sešli v opravené školce k tvoření z dýní

IMG 0115Mateřská škola Nad Plovárnou ve Velkém Meziříčí ve čtvrtek 22. října slavnostně představila svoje zmodernizované prostory při akci Strašidel se nebojíme.


Podzimní tvoření z dýní bylo příležitostí k setkání dětí s rodiči i dalšími hosty z vedení města i z radnice ve zmodernizovaných prostorách školky. Současně bylo poděkováním za pomoc při letní opravě budovy i jejím následném zprovoznění (o akci jsme podrobně psali zde).

V úvodu zazněla slova díků rodičům i zaměstnancům MŠ za pomoc při úklidu i stěhování, zřizovateli za finanční prostředky. Dnešní tvořivá dílna nazvaná Strašidel se nebojíme i s občerstvením je poděkováním pro vás," uvedla vedoucí učitelka Věra Kopečná a vyjmenovala další, které budou následovat – posezení u stromečku, oslava svátku maminek, zahradní slavnost s pasováním předškoláků.

„Tato školka byla v nejhorším stavu," připomněl za zřizovatele starosta Radovan Necid s tím, že její rekonstrukce se zdařila i s využitím státní dotace. „Do budoucna tady plánujeme ještě další vylepšení, jako třeba nové chodníčky a jiné drobnosti," podotkl.

„Při rekonstrukci jsme navíc rozšířili prostory školky k dalšímu využití," informovala mimo jiné ředitelka MŠ Velké Meziříčí Božena Suchánková. Opravou bytu naproti hlavní budově totiž vznikly nové učebny angličtiny pro výuku dětí.

Krom prostor pro výuku cizích jazyků nyní školka nabízí i nový vzdělávací program Zdravá mateřská škola. Ten povede děti ke zdravému životnímu stylu.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.