O velikonočních prázdninách můžete s dětmi na program o vodě na Zemi

island-of-hawaii-1245330 1920Ekotechnické centrum Alternátor v Třebíči rozšiřuje na dobu velikonočních prázdnin od 24. do 28. dubna promítací dobu programu „Samá voda" na své unikátní projekční kouli.


Jak člověk ničí vodu a jak voda ničí člověka? Takové téma nabízí program Samá voda v ekotechnickém centru Alternátor v Třebíči. Návštěvníci se například dozvědí, proč v Británii tolik prší, která země rybolovem nejvíce ohrožuje vodní ekosystém či se ponoří do hlubin oceánů atd.

Oproti běžnému provozu, kdy se promítá dvakrát denně, bude během prázdnin možné tento program zhlédnout v 10.30, 13.30 a 15.30. Otevírací doba zůstává stejná, a to od 9.00 do 16.30.

Projekční koule, tzv. Science on a Sphere, je unikátní vědecko-technické zařízení, jichž v Evropě najdeme pouze osm. Ekotechnické centrum Alternátor ho získalo z amerického Národního úřadu pro oceán a atmosféru (NOAA), který na něm simuluje různé přírodní nebo vesmírné úkazy. Koule přebírá také data z NASA, dokáže v reálném čase zobrazit letecký či námořní provoz po celé Zemi a řadu dalších jevů.

-alternátor-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.