Žáci z Oslavické uspěli v jazykové soutěži

2Na jaře letošního roku nakladatelství Fraus vyhlásilo 2. kolo soutěže s Your Space pro žáky 6.-9.  ročníků ZŠ a jejich učitele angličtiny. Zatímco v loňském roce bylo úkolem originálně znázornit a popsat místo, kde nejraději tráví volný čas, v letošním soutěžním klání měli žáci vytvořit vlastní komiks v anglickém jazyce. Volili ze dvou nabízených témat: „Já jako youtuber“ nebo „Škola budoucnosti“.

Jelikož se nám v 1. kole soutěže velmi dařilo (obsadili jsme 3 z 10 míst, z toho jednu stříbrnou příčku), s chutí jsme se pustili do práce ve 2. kole soutěže i letos. Komiks měl být zpracován v aplikaci Comic Builder, která je přístupná na stránkách nakladatelství Fraus. Hodnotil se nejen nápad, vtip, originalita či estetická hodnota příspěvků, ale samozřejmě byl kladen důraz na jazykovou správnost textů, kterými žáci naplnili komiksové bubliny.

Do soutěže se z naší školy zapojilo celkem 10 žáků 7. a 9. ročníků. Porota vybrala ze všech zaslaných komiksů 10 nejlepších. Jsem moc ráda, že máme mezi nimi svého zástupce. Žákyně Adéla Svobodová ze třídy 9. B obsadila skvělé 2. místo se svým komiksem Brain versus robots a obdržela knihu English Vocabulary in Use, Elementary, hrníček s logem nakladatelství a další drobnosti.

Pro učitele byla připravena také výhra, a to kniha Cambridge Copy Collection: Teen world, Multi-level activities for teenagers + 15 ks učebnic a pracovních sešitů Your Space 3, z čehož mám velkou radost a těším se, že tyto materiály využiji hned v příštím školním roce.

Děkuji všem soutěžícím žákům za jejich práci, neboť zde museli využít nejen své jazykové schopnosti, ale také počítačovou gramotnost. Adéle ještě jednou touto cestou gratuluji.

Věřím, že žáky další úspěch naší školy dostatečně namotivoval a těšíme se již teď na další výzvu k soutěži od nakladatelství Fraus.

Mgr. Petra Stočková, ZŠ Oslavická

Vítězný komiks si můžete prohlédnout zde.

1

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.