Školní družina na ZŠ Školní pomáhá

skolni-druzina-pomaha- vanocni-jarmark-img-7835Ke konci roku 2016 se ve školní družině uskutečnil vánoční jarmark. Děti a paní vychovatelky vyrobily spoustu krásných výrobků, za které se díky štědrosti přítomných návštěvníků vybralo neuvěřitelných 17.000 Kč. Po vzájemné dohodě jsme se nakonec rozhodli, že peníze darujeme nadaci Dobrý anděl.

 

skolni-druzina-pomaha- daNadace Dobrý anděl pomáhá rodinám s dětmi, kde otec, matka nebo některé z dětí trpí onkologickým onemocněním a nebo trpí jiným závažným dlouhodobým onemocněním, důsledkem čehož se rodina dostala do finanční tísně.
Veškeré příspěvky vybrané v daném měsíci od dárců - Dobrých andělů, nadace rozdělí do posledního haléře rodinám potřebných. Každý Dobrý anděl navíc přesně ví, komu pomáhá.

Školní družina pomohla čtyřem rodinám a my bychom vás chtěli alespoň s jedním příběhem seznámit.

Paní M. je samoživitelka, pracuje jako prodavačka a společně se svým synem T. (*2005) žije  na Moravě. Syn začal v září navštěvovat 3. třídu základní školy a je velmi sportovně založený, nejradši má fotbal a tenis. V září se rodině život obrátil naruby, když lékaři paní M. sdělili, že trpí závažným onemocněním - byl u ní diagnostikován zhoubný nádor konečníku. Paní M. ihned zahájila léčbu v Masarykově onkologickém ústavu v Brně. V současné době podstupuje neoadjuvantní chemoterapii, jejímž cílem je zmenšit nádor a zabránit jeho šíření krevním oběhem. Poté je v plánu operace.
I před onemocněním byl finanční rozpočet velmi napjatý a stačil stěží pokrýt základní potřeby rodiny. Proto by paní M. chtěla příspěvky od Dobrých andělů využít ke kompenzaci sníženého příjmu v důsledku onemocnění a také pro synovy potřeby - zejména na nákup oblečení a obuvi.

ZŠ Školní

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.