Žáci ze ZŠ Oslavická jsou třetí v matematické soutěži

image001Školní rok 2016/2017 se nezadržitelně blíží ke svému konci a to je každoročně doba, kdy se pořádají soutěže – vědomostní, sportovní nebo umělecké. Víte, co je to MaSo? Je to matematická soutěž smíšených čtyřčlenných školních týmů, které se 17. května 2017 poprvé zúčastnil tým ZŠ Oslavická Velké Meziříčí.

Pořadatelem je Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze, kde se soutěž konala již několikrát. Letos se poprvé uskutečnila zároveň i v Brně a naši školu reprezentovali Aleš Horák a Jan Krátký z 9. třídy, Kateřina Mašková z 8.B a Dorota Zedníčková ze 6.B. A jak dopadli? Výborně – v „brněnské“ části soutěže obsadili 3. místo ze 30 soutěžících družstev (18 týmů z víceletých gymnázií + 12 týmů ZŠ). V celkovém hodnocení Praha + Brno jsme obsadili 28. místo ze 114 soutěžních týmů, v redukovaném pořadí  základních škol celé republiky výborné 3. místo ze 34 zúčastněných týmů. Tento výborný výsledek je povzbuzením, pochvalou i poděkováním za odvedený výkon – jak žáků, tak i učitelů matematiky na naší škole.

Mgr. Dagmar Suchá, ředitelka školy

Mgr. Jitka Roušová, učitelka matematiky

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.