Třeťáci ze ZŠ Školní navštívili Domov pro seniory Velké Meziříčí

IMG 1462_1V pondělí 23. října se děvčatům a chlapcům z 3.A již podruhé naskytla příležitost navštívit Domov pro seniory ve Velkém Meziříčí. Děti tu prožily velmi hezké, veselé a tvůrčí dopoledne s místními klienty. Senioři i s dětmi tentokrát vytvářeli velmi netradičním a originálním způsobem fotorámečky, do kterých si pak aranžovali předem připravené fotografie.

Pro děti i seniory bylo přínosem, že všechny činnosti prováděli společně. Už z minulé návštěvy žáčci získali pozitivní zkušenost s přirozeným kontaktem se seniory. Komunikaci mezi generacemi považuji za velmi důležitou. Bylo zjevné, že děti jsou často vedené z domova k úctě ke starým lidem. Také chápou, že životní moudra dědečků a babiček a jejich životem nabyté zkušenosti jsou nade vše, že si starších lidí mají vážit a pomáhat jim. Věřím, že školáčci opět oblažili srdíčka seniorů, protože svým ustavičným povídáním často vykouzlili úsměvy na jejich tvářích.

Velké poděkování patří paní Lee Chmelařové, která nám v rámci svého studia celé tvůrčí dopoledne úžasně připravila, dále také řediteli domova, panu magistru Vítězslavu Schrekovi, za umožnění milé návštěvy, a hlavně děkujeme všem milým ubytovaným dámám a džentlmenům za obrovskou trpělivost s dětmi. Těšíme se na další připravovanou návštěvu.

Mgr. Jana Kubátová

 


 

Další fotografie zde.

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.