Děti odfoukly zlého Draka Mraka a zachránily Míčka Flíčka

micekSobotní odpoledne patřilo v Jupiter clubu dětským divákům a jejich oblíbeným loutkám. Druhou pohádkou této sezony byl příběh Míčka Flíčka a Draka Mraka.

Míček Flíček žil u babičky a dědečka, ale protože zlobil, utekl do světa. Tam ho unesl zdivočelý papírový Drak Mrak, který uletěl klukům z města. Zanesl si jej do hnízda se třemi malými dráčky. Babička a dědeček vzali bubínek a flašinet a vydali se Flíčka hledat. Ptali se strážníka na začarované křižovatce, vojáka na ztracené vartě, opuštěného strašáka, až psíček Flíček a ptáček Jarabáček jim prozradili, že Drak Mrak nesl něco na ocase a kde má hnízdo. Ptáček také věděl, že Mrak se bojí jen větru. „Bojí se, že ho odfoukne zpátky klukům do města a že by podruhé už neutekl,“ vycvrlikal Jarabáček. Starouškové hnízdo našli a za vydatné pomoci dětí všechny draky odfoukli. Pak už k nim Míček seskočil a všichni se šťastně vydali domů.

Třetí pohádkou bude Bezhlavý rytíř 2. a 16. prosince v 15 hodin.

Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.