SOŠ Jana Tiraye má třetího nejlepšího mechanika-seřizovače v ČR

Tři nejlepší_v_ČR_v_oboru_Mechanik_seřizovačVe dnech 19.-21. 3. 2018 jsme se zúčastnili celostátní odborné soutěže KOVO Junior 2018 „České ručičky" o nejlepšího mechanika-seřizovače v ČR, kterou organizuje Cech kovo ČR.

Do soutěže se zapojilo 15 žáků z 13 škol z celé České republiky. V letošním roce ji pořádala Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov. Naši školu reprezentoval Aleš Katolický, žák čtvrtého ročníku oboru Mechanik-seřizovač, a to na základě postupu z třetího místa krajského kola.
Soutěž se skládala ze tří částí. V první z nich měli studenti vytvořit náročný program dle výkresové dokumentace. Druhá část zahrnovala zhotovení programu „jednodušší" součástky, která se později vyráběla na CNC stroji. Třetí úkol obsahoval výpočty lícování, řezných podmínek a praktické měření různými měřidly. Programovalo se dle výběru studenta - buď v systému Sinumerik Operate 4.5. Ed. 2, nebo v systému Dialog Heidenhain 530i.
Žák Aleš Katolický prokázal své schopnosti a dovednosti na tak vysoké úrovni, že se umístil na úžasném třetím místě, a tím se stal třetím nejlepším mechanikem-seřizovačem v ČR. Rád bych mu nejen za sebe, ale i za ostatní učitele naší školy pogratuloval a poděkoval za skvělou reprezentaci.
Vladimír Marek

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.