3.A ze ZŠ Školní vyhrála 1. místo ve výtvarné soutěži s Ovocentrem

ovoceTřída 3.A se zapojila do výtvarné soutěže: "Malujeme se Školním projektem!" o nejkrásnější a nejzajímavější obrázky různých druhů ovoce, zeleniny a mléčných výrobků, kterou vyhlásila firma OVOCENTRUM V+V z Valašského Meziříčí.
Žáci malovali obrázky různých druhů ovoce, zeleniny a mléčných výrobků.

Děti se rozhodly vytvořit větší koláž a tímto plakátem celému teamu spolupracovníků z Ovocentra poděkovat za skvělé dobrůtky, které pravidelně do naší školy dodávají. Vzhledem k tomu, že od letošního školního roku děti dostávají nejen ovoce a zeleninu, ale i mléčné produkty, jsou dodávky pro žáky opravdu bohaté a pestré.
Každých 14 dní žáci obdrží 2 kusy ovoce, zeleniny či šťávy a 2 kusy neochucených mléčných výrobků, v den dodávky si nemusí z domova nosit svačinu.
Naše žáky zásobují mnoha různými druhy ovoce a zeleniny, jako jsou broskve, meruňky, nektarinky, pomeranče, mandarinky, jablka, banány, hrušky, rajčátka, hroznové víno, jahody, maliny, třešně, hrachové lusky, kiwi, liči, ananas, blumy apod., popřípadě obdrží různé ovocné šťávy a pyré, např. "MOŠTÍK", "Hello" a "KUBÍK".
My učitelé velmi oceňujeme jednoduchý výdej přichystaných produktů dětem. Nemusíme ovoce a zeleninu loupat, krájet a strouhat. Ovoce volně ložené z čistých kartonů si děti rozeberou, jindy mají porce hygienicky nachystané na tácku nebo v krabičce s přibalenou vidličkou či lžičkou. Stejně tak dětem vyhovuje balení mléčných výrobků (např. jogurty, sýry, tvarohy...). Jelikož naše škola umožňuje dětem třídit odpad, nemáme s likvidací obalů žádné problémy, všichni dobře vědí, jak po zkonzumování potravin s obaly naložit.
Jsme rádi, že vedení naši školu zapojilo do projektů „Ovoce a zelenina do škol" a „Mléko do škol", a tím dalo možnost dětem dostávat zdarma tyto skvělé produkty.

Mgr. Jana Kubátová, třídní učitelka 3.A

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.