Děti zakončily rybářský kurz závody na Lalůvce

P1070096Třináct dětí úspěšně zakončilo rybářský kurz při Dóze a převzalo rybářský lístek. Závěrem mladí rybáři prokázali své dovednosti při sobotních rybářských závodech na rybníku Lalůvka 4.

Děti na udici z vody tahaly kapry, sumce, líny, úhoře, candáta a další ryby. Vyhrát mohly třeba i naviják a další ceny. Vítězem závodů se stal Dominik Havlík, který mimo jiné chytil kapra délky 46 cm. „V rybníku byly i větší ryby, ale ty zrovna v sobotu nebraly,“ říká Karel Veselý, který mladé rybáře ve Velkém Meziříčí učí a vychovává již osmačtyřicet let. „Začínal jsem s tím ve škole v Radostíně a po čtyřech letech jsem přešel pod tehdejší Dům dětí a mládeže, nyní Dóza, kde vedu rybářský kroužek dosud,“ dodává. Za celou dobu vychoval tisíc, možná dvanáct stovek nových rybářů. Přesně to spočítané nemá. Zájemců podle něj v poslední době ubývá. Dřív vedl i čtyři rybářské kurzy do roka o více než dvaceti účastnících. „Nyní je to tak kolem deseti, třinácti dětí. Pokud je jich míň než šest, kroužek neotvíráme. I to se jednou stalo. Děti dnes mají jiné zájmy, počítače apod.,“ dodává K. Veselý.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.