Balonky s dopisy zaplnily oblohu nad ZŠ Školní

balonkovaniBáječnou akci na oslavu patnáctého výročí otevření Základní školy Školní ve Velkém Meziříčí a konce školního roku uspořádali učitelé pro své žáky. Již podruhé se k nebi vznesly stovky barevných balonků naplněných heliem, které nesly dopisy se jmény žáků a prosbu, aby ten, kdo balonek najde, se ozval škole zpět.

„V dopise uvádíme jméno žáka a žádáme, aby se nálezce ozval do školy s informací, kam balonek doletěl,“ uvedl ředitel školy Petr Blažek a dodal: „Nechybí informace, že jsme sbírali starý papír, abychom mohli takovou akci udělat. Rádi bychom věděli, kolik balonků kam doletělo.“ „Dostali jsme informace z Prahy i Karlových Varů, ale také až Maďarska a Slovenska,“ dodala Lenka Dohnalová.

Nafouknutí balonků, jejichž pořízení stálo šest tisíc korun, pro každého žáka, všechny učitele a všechny zaměstnance školy zabralo týmu pod vedením paní učitelky Petry Čermákové téměř dvě a půl hodiny. Jejich hromadné vypuštění pak vyvolalo hlasité nadšení u všech zúčastněných.

Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.