Žáci z Mostišť vyrazili na cestu do pravěku

DSCN2840V naší základní škole pořádáme každý rok projektové dny, které jsou u dětí velmi oblíbené. V úterý 26. června  jsme se vydali na cestu do pravěku.

Hned ráno se to před školou hemžilo množstvím pravěkých lovců a dívek. Po rozdělení do družstev (kmenů) jsme se přesunuli na hřiště za školou, kde jsme strávili celé dopoledne. Soutěžili jsme v netradičních disciplínách, jako je hod mamutím chobotem, hledání dinosauřích vajec, hod oštěpem na cíl, sběr obilí a další. Poté jsme se posilnili opečeným špekáčkem, samozřejmě z mamuta, a hned jsme se pustili do dalšího klání. Luštili jsme pravěkou abecedu, vyrobili jsme si náhrdelník z kostí a zubů pravěkých zvířat, tkali jsme plátno a vařili na ohni luštěniny. Dozvěděli jsme se, jak se pravěcí lidé živili, dorozumívali a oblékali, jak se chránili před nebezpečím, kde bydleli a další zajímavosti. Na závěr proběhla volba miss a mistra pravěku. Rozhodování bylo velmi těžké. Všichni měli krásné kostýmy, za což patří velké poděkování maminkám, které si daly opravdu na výrobě oděvu záležet. Kromě mnoha nových poznatků  a veselých zážitků jsme si všichni odnesli domů pěkné dárky a sladké dobroty. Děkujeme našim sponzorům a už teď se těšíme na další projektové dny v novém školním roce.

ZŠ Mostiště

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.