V Oslavici se uskutečnil Olympijský dětský den

zapaleniPoslední srpnovou sobotu nad oslavickými tenisovými kurty zavlála olympijská vlajka, která značila místo, kde se konal v pořadí již desátý Dětský den. Všichni soutěžící se nejprve zapsali, aby tak dostali lístek, který byl vstupenkou na pomyslnou olympiádu. Za pořadatele akce všechny přivítala Marie Šoukalová a také starosta obce Pavel Janoušek.

Při zahájení nechybělo zapálení olympijského ohně, kterého se ujaly pořadatelky společně s dětmi. Bylo k vidění i taneční vystoupení žen. Slavnostní skladbou na hornu v podání Davida Pavlase bylo sportovní klání odstartováno. Na děti čekaly různé disciplíny a soutěže, například házení oštěpem a diskem, jízda na koni, chůze po kladině, lední hokej nebo basketbal. Nechybělo střílení vzduchovkou na terč pod dohledem oslavických hasičů. Také tentokrát se zapojili do soutěžení i rodiče, kteří své síly změřili v nejpopulárnějším zimním sportu poslední doby, tedy v biatlonu. Všichni bojovali srdnatě a statečně. Novinkou byla soutěž pro nastávající prvňáčky. Poté mohli všichni zhlédnout vystoupení zaměřené na sebeobranu a bojové umění. Celý den měly děti k dispozici také skákací hrad, který hojně využívaly. Na závěr vydařeného odpoledne přišla řada na vyhlášení výsledků soutěží. Díky velkému množství sponzorů byli odměněni nejen vítězové jednotlivých kategorií, ale jako tradičně i všechny děti, které se akce zúčastnily. Pro všechny olympioniky bylo samozřejmě připraveno výborné občerstvení. Večer akce pokračovala. Skupina Sarcina předvedla velkou ohňovou show. Potom se dospělí s dětmi vydali na strašidelnou, ale velmi oblíbenou, „stezku odvahy“ okolím Oslavice.

Celý dětský den v olympijském stylu se velmi vydařil. Na závěr tak chceme poděkovat sponzorům, kterých se i letos sešlo mnoho. Zároveň děkujeme všem, kteří se jakkoliv na této akci podíleli.

Marie Šoukalová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.