Drakiáda byla s Mimoni i deštěm

DSC00010 copyNedělní velkomeziříčskou drakiádu provázeli žlutí človíčci Mimoni, ale také déšť a ochlazení. Přesto se našlo sto šestnáct odvážlivců, kteří se nepříjemným počasím nenechali odradit a vyrazili s draky na Fajtův kopec.

Bundy s kapucí a deštníky byly pro čtyřiadvacátý ročník drakiády tou nezbytnou výbavou. A k tomu samozřejmě draci, ideálně vlastní výroby. Ti ve větrném počasí létali poměrně slušně a na sobě nesli vyobrazené třeba právě ty Mimoně, ale také hříbky či Pata a Mata.

V kategorii rodičů s dětmi se sešlo nejvíc, a to 74 soutěžících. Vyhrál ji Tadeáš Svoboda, druhá byla Stella Bílková a třetí Viktorie Dvořáková. V kategorii 8 až 13 let soutěžilo dvacet šest dětí. První místo získala Kateřina Trojanová, za ní se umístil Filip Vidlák a třetí Adéla Svobodová. Šestnáct účastníků se utkalo ve věkové  kategorii 14 a více let. Zvítězil Radek Svoboda, druhou příčku obsadila Radka Uchytilová a třetí Zdeněk Palát.

Krom pouštění draků si děti užily vystoupení Mimoňů nebo kapely Four covers či opékání špekáčků.

Drakiádu pořádalo středisko volného času Dóza za finanční podpory města Velké Meziříčí a podnikatelů města.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.