Proběhl Den bez bolístek pro mateřské školy

SAM 4065V úterý 6. listopadu 2018 se ve velkém sále Jupiter clubu konala dopolední soutěž „Den bez bolístek“, zaměřená na prevenci nebezpečí úrazů dětí ve věku 3-6 let. Přihlásilo se devět čtyřčlenných družstev z MŠ Čechova, Mírová, Nad Plovárnou, Sportovní a také z MŠ Mostiště a MŠ Dobrá Voda.

Děti si poutavými videi připomněly, jaké různé nástrahy a nebezpečí úrazu na nás mohou číhat doma či v blízkém okolí, jak např. správně přecházet přes silnici, kde je bezpečné místo pro hraní, jak se chovat při napadení psem, jak moc důležité jsou ochranné pomůcky při jízdě na kole či kolečkových bruslí a zejména si připomněly důležitá telefonní čísla integrovaného záchranného systému.

Projekce jednotlivých nebezpečných situací byly proloženy soutěžemi, které vyžadovaly převážně sportovní dovednosti žáků mateřských škol, ale také i schopnosti rychle poskládat puzzle či rychle ošetřit zraněného kamaráda. Soutěžní disciplíny byly zpestřeny také ukázkou práce se čtyřnohými kamarádkami Corallkou a Arabelkou v podání zástupkyň kynologického klubu VM Alenou V. a Ivonou B. Na vše bedlivě dohlížela tříčlenná porota zastoupená Policií ČR, Hasičským záchranným sborem a kynologickým klubem VM. Za finanční a materiální podporu děkujeme Městu Velké Meziříčí, Policii ČR, Hasičskému záchrannému sboru, Státnímu zdravotnímu ústavu a BESIPu. Výhercům gratulujeme a ostatním školkám umístěným na 4. místě děkujeme za účast.

1. místo – MŠ Nad Plovárnou, tř. Štěňátka - 38 bodů
2. místo – MŠ Čechova, tř. Sluníčka - 37 bodů
3. místo – MŠ Sportovní, tř. Ježečci - 31 bodů
-jž-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.