4.A ze ZŠ Školní uspořádá v rámci Abecedy peněz jarmark

IMG 5630_1Naše třída se přihlásila do bezplatného zážitkového programu pro žáky 4. tříd finančního vzdělávání České spořitelny „Abeceda peněz". Dne 19. března začal náš projekt návštěvou pobočky ve Velkém Meziříčí, kde jsme se seznámili s prostředím banky „z druhé strany". Povídali jsme si o tom, co je to podnikání, podnikatelský záměr, kapitál, příjem a výdej.

Také jsme se dověděli zajímavé informace o bankovkách a mincích, o jejich hodnotách a o falešných penězích. Měli jsme příležitost prohlédnout si různé prostory místní pobočky, dokonce jsme se elektronicky spojili s videobankéřkou v Ostravě, která si s dětmi povídala o našem projektu. Děti si vyzkoušely přístroj na počítání mincí i bankovek a prohlédly si bankovky různých zemí. Zkusily si vybrat peníze z bankomatu a zase je vložit zpět, rovněž si s obrovským zájmem potěžkaly 1.000.000 Kč.
Projekt Abeceda peněz je zajímavým nápadem založení firmy dětmi s počátečním kapitálem tři tisíce korun, který jsme při návštěvě pobočky od České spořitelny obdrželi na realizaci našeho podnikatelského nápadu. Děti si vymyslely svůj vlastní podnikatelský plán, jehož uskutečněním vydělají peníze. Za počáteční kapitál nakoupíme materiál a potřebné pomůcky, ze kterých vytvoříme výrobky na jarmark. Při Abecedě peněz se žáci naučí celou řadu dovedností. Získají zajímavé zkušenosti, zážitky, vyzkoušejí si týmovou práci a nahlédnou tak do světa dospělých. Vydělané peníze si mohou děti užít po svém. Zaplatí jimi školní výlet, také mohou část věnovat na charitu, prostě je využijí podle svých přání.
Společně teď budeme dva měsíce vyrábět a připravovat se na jarmark, který se uskuteční 12. června v odpoledních hodinách u České spořitelny ve Velkém Meziříčí. Náš jarmark bude doprovázen veselým programem vymyšleným samotnými dětmi. Čím více návštěvníků do našich stánků přijde, tím budeme úspěšnější! Součástí zábavného programu, který bude jarmark doprovázet, je mimo jiné také aukce různých zajímavých předmětů. Některé z nich vyrobíme ve škole, jiné si děti plánují získat darem od různých sponzorů a firem z našeho města a okolí. Případnému zájmu věnování nějakého předmětu do naší aukce se třída rozhodně nebrání, jméno firmy nebo dárce uvedeme k dražebnímu exponátu.
Děti ze 4.A se velmi radují, že si díky projektu zahrají na malé podnikatele a vydělají peníze pro svoji třídu a na svůj cíl. Věříme, že si to všichni užijeme. Dáme všem vědět dostatečně s předstihem prostřednictvím různých médií, plakátů a letáčků časový rozvrh, jak bude náš jarmark 12. června probíhat.
Těšíme se na Vaši návštěvu.
Jana Kubátová a třída 4.A ze ZŠ Školní

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.