Na Základní škole Sokolovská se kouzlilo

vmVyrazit ráno jako obvykle do školy a potkat hned u vstupu místo školníka oblíbeného Hagrida s velkým chlupatým psem mohli žáci ZŠ Sokolovská v pátek 17. května.

V té době se totiž na druhém stupni konal projektový den s názvem „Škola kouzel", který zanesl žáky i pedagogický sbor do kouzelnického světa.

Kromě stylově oděných učitelů v duchu bradavických stejnokrojů čekalo na žáky také dvanáct praktických dílen. Každý si přitom mohl vybrat podle vlastního vkusu, kterých aktivit se chce zúčastnit a které raději přenechá ostatním. Někteří se tak pustili do tvorby kouzelnických novin či magické svačinky, vyráběli amulet, snažili se jako Harry Potter ulovit zlatonku při famfrpálu v tělocvičně, jiní ochutnávali připravené cookies a hádali, z jakých ingrediencí je jejich vyučující upekla, vyzkoušeli si kouzla optiky ve fyzice, učili se sami různé čarodějnické triky, absolvovali kouzelný kvíz nebo si vyráběli kouzelnickou hůlku. Zda zachrání své kamarády splněním rozličných úkolů, si zase vyzkoušeli v Tajemné komnatě ukryté ve sklepení školy.

A ačkoliv v jednotlivých dílnách spolupracovali žáci z různých ročníků, všichni měli za úkol splnit také výzvu pro vlastní třídu – mít v každé dílně alespoň jednoho spolužáka a získat za její absolvování certifikát, který byl jedním z dvanácti potřebných pro získání pokladu. Kontrolu počtu certifikátů ověřoval sám ředitel Školy kouzel na Sokolí ulici. Od něj se žáci dozvěděli souřadnice, podle nichž měli najít místo úkrytu Dračího elixíru, své odměny za absolvování kouzelnických kurzů.

Magický projektový den zaplnil školu radostí, smíchem a úsilím táhnout společně za jeden provaz. To dosvědčují také fotografie z tělocvičny, kde se všichni zúčastnění po skončení dílen hromadně vyfotili, aby tak měli další památku na netradiční kouzelnický den, který se na Sokolovské odehrál.

Kateřina Karmazínová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.