O film "Den života" z Olší byl zájem

VGS Olsi AKTUALIZOVÁNO O VIDEO. Zájemci o projekci filmu o Olší nad Oslavou zaplnili v úterý 6. října koncertní sál Jupiter clubu do posledního místa.

Vlastivědná a genealogická společnost při Jupiter clubu připravila promítání dvou starších snímků. Prvním byl černobílý krátkometrážní film z roku 1969 Den života od Vladimíra Skalského (V. Skalský se zabýval režií, scénáristikou a působil také jako kameraman). Zajímavý a nevšední dokument o nezastupitelné a výlučné pozici žen pracujících v tehdejších zemědělských družstvech přiblížil jeden obyčejný pracovní den paní Ludmily Homolové z Olší nad Oslavou.

Dále byl promítán dokument z cyklu „Náš domov"  Bílé moře Vysočiny. Dokument brněnské televize z roku 2009 je o výtvarné soutěži pro školy, na které se podílel netínský farmář František Němec.
Setkání genealogické společnosti pak po projekci doplnil povídáním o historii i zajímavostech obce Olší nad Oslavou Josef Michal.

Vlastivědná a genealogická společnosti, o. s., při Jupiter clubu pořádá přednášky pro veřejnost většinou v úterý v 15.30 hodin v koncertním sále Jupiter clubu. Další v pořadí budou:
20. 10. – Indonesie
27. 10. – Severní Evropa

3. 11. – Barma
10. 11. – Laos
24. 11. – Za tajemstvím tasovských kostelů (filmová projekce Libora Smejkala)
1. 12. – Andaluzie snů a skutečnosti
8. 12. – Jak vznikaly pověsti
15. 12. – Živý Betlém v Měříně (filmová projekce)

Simona Fňukalová

Níže umístěný film je zapůjčen ze soukromého archivu Jana Dvořáka z Velkého Meziříčí.

https://www.youtube.com/watch?v=2oYX3QcdA_I

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.