Fotograf Antonín Havlát ukázal i snímky orlů

veřejněno 3. 2. 2016 13:45

164Nahlédnout do tvorby fotografa přírody Antonína Havláta mohli včera členové Vlastivědné a genealogické společnosti ale i další zájemci při besedě s ním v koncertním sále Jupiter clubu.


IMG 2264Antonína Havláta si Vlastivědná a genealogická společnost nepozvala poprvé. Tentokrát pro ukázku vybral sto šedesát pět fotografií z přírody z posledních dvou let. Lidé tak mohli zhlédnout především faunu České republiky, a to i včetně vzácných úlovků těch druhů, které u nás běžně nežijí nebo se objevují vzácně, tedy vlka, medvěda, sovice sněžné, raroha jižního či sviště horského. Ale samozřejmě nechyběly ani snímky sice běžných druhů, které však ve volné přírodě není jednoduché ulovit, a to například černé zvěře, bobra, kamzíka, sysla, kuny, lišky, jelena apod. Z ptactva byly vidět druhy, které létají do krmítek, dále sovy, volavky, luňák nebo ledňáček. „Nejvíc si cením fotografie vzácného orla skalního lovícího lišku a rovněž vzácného orla královského na újedi. Vždyť v ČR nepravidelně hnízdí pouze tři páry orlů královských," podotýká Antonín Havlát. Ten promítání snímků savců a ptáků zpestřil i několika makrofotografiemi hmyzu. Prezentaci prokládal zajímavostmi ze života objektivem zachycených modelů nebo třeba okolnostmi provázejícími pořízení snímku.

Martina Strnadová

 
Zpět na spolek
Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.