Gymnázium má aktivní studentskou radu

ugvm-2-800-600-80

Před třemi týdny vyslala Studentská rada Gymnázia Velké Meziříčí svého zástupce na Víkend studentských samospráv v Praze. Akci organizovala Česká středoškolská unie, která sdružuje studenty ze škol po celé republice.

V rámci Víkendu byly představeny rady a jim podobné orgány z asi dvaceti gymnázií a dalších škol. Sdílely se nápady a projekty studentských samospráv, které už vznikly, probíraly se zkušenosti a možnosti řešení problémů. Na programu dne byly přednášky o tvorbě prezentací a o vedení a práci v týmu. Zástupci rad debatovali o kladech a záporech v jejich vzdělávání, případně možnostech zlepšení. Probrali ideální postup ve správě studentské rady, způsoby, jak vytvořit životaschopný a zajímavý projekt.

Česká středoškolská unie je organizace tvořená především studenty vyšších gymnázií. Kromě sdružování studentských samospráv se věnuje zastupování studentů, snaží se komunikovat s Ministerstvem školství ČR a zprostředkovat názory žáků při rozhodování o důležitých věcech. Jejím dlouhodobým cílem je změna školství k lepšímu.

Z dlouhého dne se studenti rozhodně vrátili se zajímavými postřehy, nápady a inspirací. Do budoucna se budeme snažit o častější uplatnění naší Studentské rady.

Živa Lysáková

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.