Je libo špetky Zemana? Prosím!

IMG 7635-7327-800-600-80

Dne 30. 6. 2016 nám byl na velkomeziříčském náměstí s velkou slávou naservírován pozdní oběd v podobě prezidentské návštěvy. Jednalo se snad o obyčejný druh pokrmu, kterým se většině lidí zavděčíte, ale gurmáni by jeho chutí mohli být mírně zklamáni. Pro nás jako pro studenty gymnázia to byla poněkud nahořklá třešnička na dortu právě uplynulého školního roku.

Jako předkrm se podávalo vystoupení Tanečního orchestru při ZUŠ Velké Meziříčí. Náměstí sice zelo prázdnotou jako talíř po nájezdu hladového pracanta, ale jistě to bylo zapříčiněno špatným počasím, které koncert několikrát přerušilo.

Během úvodního slova pana Zemana déšť ustal a nebe přestalo bouřit určitě proto, aby se zvýšila viditelnost i slyšitelnost a aby postarší občané, kteří tvořili velkou část strávníků, mohli tento majestátný okamžik plně vychutnávat.

Během dotazů občanů byla nakousnuta některá podivná témata a byla ještě podivuhodnějším způsobem okomentována, což našim gymnaziálním chuťovým pohárkům příliš nelahodilo. Jedna z paní s mikrofonem se dokonce rozhodla, že nás přes náš ustavičný oční tlak ke slovu nepustí, a proto se k mikrofonu dostali jen milovníci tohoto „řepáckého" menu.

Jako zákusek jsme si mohli vychutnat pohled na veškeré dary, jež přední představitel naší republiky obdržel, a poté už nám nezbylo než pohledět na vzdalující se kolonu luxusních aut dokončujících návštěvu Zemanovy tak milované Vysočiny.

Inu, jako nezletilí můžeme se spoustou věcí nesouhlasit, k jiným můžeme pociťovat nechuť, ale někdy musíme přijmout rozhodnutí lidu jako rozkaz šéfkuchaře, a tak platí přísloví: Co ti kdo ve volbách navaří, to si pěkně sníš.

Naštěstí v přístím volebním období již budeme moci vyslovit svůj názor na současný politický guláš.

Petra Macková

IMG 7686-7349-800-600-80

Zpět na spolek
Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.