Jak jsem dělal na Lipně barmana

barmanV minulém školním roce se mi naskytla možnost absolvování barmanského kurzu u Davida Neumanna. Tento člověk je profesionální barman a jeho specialitou jsou barmanské show a kompletní služby v nápojové kultuře. V tomto kurzu jsem se naučil základní barmanské věci, znalosti o výrobě alkoholu, míchání drinků a také něco o flairu, což znamená házení lahvemi.

Poté mi David Neumann zavolal, jestli bych nechtěl na nějaký čas na Lipno za bar Windy Point dělat pomocníka barmana. Vzhledem k tomu, že nakonec nepřijela barmanka, získal jsem rovnou místo barmana. To bylo opravdu super, protože jsem mohl rovnou míchat drinky.

Strávil jsem tam celkově asi pět týdnů z letních prázdnin a pracoval jsem denně. Většinou od osmi do pěti anebo od pěti do půlnoci. Míchal jsem různé drinky, ať už z běžné nabídky nebo podle vlastní fantazie. U míchání jsem si také zaházel s lahvemi, kterých jsem i pár rozbil, ale to k téhle práci patří. Zároveň jsem tam poznal spoustu dobrých lidí.

Nakonec jsem se zúčastnil barmanské soutěže, ve které byly čtyři disciplíny. První byl speedmixing, kdy bylo úkolem namíchat co nejrychleji pět drinků. Druhou byl poor test, při kterém se měřila přesnost nalití určitého počtu centilitrů od oka. Ve třetí části soutěže byly kladeny otázky ohledně barmanství. Nakonec jsme si měli vymyslet drink dle vlastního výběru ingrediencí a k tomu nějakou show. Umístil jsem se uprostřed soutěžního pole. A tou soutěží vlastně také skončily prázdniny a moje letní brigáda.

Dominik Buchta, 3. A, Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí

Kurzy, které škola nabízí studentům:

Sommelierský kurz – KADET, 2 dny, Barista - Level 1 – 2 dny, Cukrářský kurz – 3 dny, Studená kuchyně - 4 dny (+ raut pro rodiče), Čokoláda a bonbóny - 1 den, Vyřezávání ovoce a zeleniny – 2 dny, Barmanský kurz FLAIR – 5 dnů, Carving – melouny – 1 den, Carving – květy – 1 den, Barmanský kurz základní - 5 dnů, Pastiláž – modelování cukrářských ozdob, Carving – thajský styl, Sommelier znalec

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.