Genealogům přednášel o Austrálii Zdeněk Bouček

UluruNa přednášce byla prezentována letošní poznávací cesta do dvou velmi vzdálených, ale současně i velmi zajímavých zemí – Nového Zélandu a Austrálie.

Obě země na jižní polokouli měly v době cesty zimní období, přesto bylo možné obdivovat na Novém Zélandu přírodní krásy severního ostrova včetně národních parků. Rovněž bylo možné nahlédnout i do způsobu života původních obyvatel ostrovů - Maorů, kteří dnes tvoří pouze minoritní složku obyvatelstva. Kromě přírodních zajímavostí bylo dalším cílem i největší novozélandské město a významný přístav Auckland, který má již zcela evropský, ale současně i multikulturní ráz.

V rámci druhé části cesty - poznávání Austrálie -, byly navštíveny aglomerace dvou největších měst Melbourne a Sydney. Kromě těchto metropolí byly dalšími zajímavými destinacemi i přírodní oblasti Blue Mountains a Great Ocean Road. Pomyslnou třešničkou na cestovatelském dortu pak byla závěrečná návštěva posvátného masívu Uluru v centrální Austrálii, kde je ještě možné spatřit i původní obyvatele Austrálie – aborigince. 

Přednáška byla doplněna více než stovkou obrázků z cesty.

Ing. Zdeněk Bouček, PhD., MBA.

opera

Zpět na spolek
Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.