Několik vět k naší jarní výstavě

IMG 0794_copyVe středu 14. března skončila letošní první velká akce zdejší ZO ČSŽ – jarní výstava „Letos paní Vesnu probudíme ze snu“. Během tří dnů se návštěvníci velkého sálu Jupiter clubu, jeho předsálí i galerie mohli pokochat spoustou výtvorů šikovných rukou příslušníků všech současných generací, ale také se přesvědčit o tom, že pozoruhodné věci dokázali vytvořit i používat generace před námi.

Krom toho byl sál plný i právě rozkvétajících haluzí a měl letos i trochu jinou podobu. Byl rozčleněn a zútulněn řadou závěsů. Lhala bych, kdybych tuto změnu označila jako náš nápad. Požádali jsme o radu manžele Veličkovy a kromě rady jsme se od nich dočkali i ohromné nezištné pomoci. A zjistili jsme také, že je velmi dobré obrátit se na odborníky – v tomto případě na vystudované architekty. Vidí jaksi dopředu, jak věc bude vypadat. Proč to píši? V neděli, když jsme výstavu instalovali a sál se teprve upravoval, jsme nejednou měli strach, jak to bude vypadat, jak to lidé přijmou. A v pondělí jsme byli víc než mile překvapeni. Samotné rozčlenění sálu, které architekt Petr Velička osobně řídil a realizoval, ale nebyla jediná jeho zásluha. Společně s manželkou nám zjistil u zahradníků, jak se dá zajistit v časném předjaří narychlení rostlin tak, aby rozkvetly právě na výstavě. Stydíme se za to, že jsme nějak nenašli čas jim za vše poděkovat. Takže: Petře a Markéto, moc vám děkujeme.

Poděkovat se sluší i všem vystavovatelům a návštěvníkům. Dík patří i zaměstnancům Jupiter clubu, zejména Jiřímu Kubišovi. Možná se vám zdá, že se o výstavě příliš rozepisuji. Ale věřte, že není jednoduché takovou výstavu dvakrát do roka zorganizovat. Léta nám běží, nápady se hůř rodí. Služby na výstavě se hůř zajišťují. Výstava trvá sice jen dvacet čtyři hodin – ale v sále a přilehlých místnostech slouží vždy nejméně pět žen. Většina z nich týdny i měsíce výrobky na výstavu také sama vytváří. Jedinou odměnou za to je vaše spokojenost a náš pocit, že něco společně dokážeme. My ženy nemladé, i vy mladé a děti, větší i docela malé. Jak často něco tak krásně všichni společně děláme?!

Za Ženy VM Jiřina Kácalová

Více fotografií z výstavy ZDE.

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.