Fotograf přírody představil snímky zvířat, která se k nám navracejí

IMG 3260Pohled na přírodu svým objektivem nabídl členům velkomeziříčské Vlastivědné a genealogické společnosti Antonín Havlát.

 

Fotograf a znalec přírody členy společnosti seznamuje se svými fotografiemi pravidelně. S VGS vyjíždí i do okolí, například na Mohelenskou hadcovou step, či příští týden k pramenům Balinky. Na úterý 10. dubna si připravil povídání o invazivních druzích živočichů i rostlin nebo o savcích a ptácích, kteří před časem z naší krajiny vymizeli a nyní se do ní pozvolna navracejí. Návštěvníci besedy tak mohli zhlédnout poutavé záběry vlka, rysa, losa, orlů, ale třeba i bobra a dalších zvířat doplněné různými zajímavostmi z jejich života. Představil i své nejnovější snímky jeřábů popelavých, které pořídil minulý týden v Lužických horách u Nového Boru po mnoha hodinách prosezených v krytu. Trpělivost se mu však vyplatila. Podařilo se mu zachytit tok páru tohoto u nás vzácného ptáka a poté i jeho páření.

Martina Strnadová

 

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.