Jak uvařit lektvar moudrosti

cookbookPřinášíme vám prádninový seriál několika prací studentů kvarty naší školy, které svědčí o velké dávce recese a smyslu pro humor, ale také o kreativitě i odrazu reality, jak ji studenti vnímají. Prosíme o shovívavost a nadhled při jejich čtení a věříme, že vám slovesná dílka přinesou osvěžení do letních dnů.

Pomůcky: kotlík, struhadlo, mixér, cedník, vařečka

Ingredience: půl litru zodpovědnosti, čerstvě natrhaná láska, jedno balení kreativity, hrst sebeovládání, pět kapek pokory, šufánek laskavosti, 200 g odvahy, 2 lžičky důvěry, špetka odhodlání

Postup: Nejprve si připravíme kotlík. Měl by být dosti velký, aby se do něj vše vydalo. Do kotle vlijeme půl litru zodpovědnosti, abychom se dokázali znát ke svým činům a neházeli svou zodpovědnost na ostatní. Pak přidáme pár čerstvě natrhaných květů lásky, bez které by na světě bylo smutno. Jako další ingredienci přidáme jedno balení nastrouhané kreativity, aby nebyl svět černobílý. Samozřejmě okořeníme hrstí sebeovládání, které je nezbytnou vlastností moudrého člověka. Dále opatrně přidáme přesně pět kapek pokory a šufánek laskavosti, abychom nemysleli jen na sebe, ale také na druhé. Přisypeme 200 g odvahy, bez níž bychom v životě moc daleko nedošli. Na závěr přidáme dvě lžičky důvěry a špetku odhodlání, které často postrádáme. Vše pečlivě promícháme, necháme vyluhovat a přecedíme. A teď už nezbývá nic jiného než lektvar moudrosti vypít!

Kateřina Janoušková (kvarta GVM)


Dagmar Handová, GVM

 

 

 

Zpět na spolek
Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.