Recept na lektvar moudrosti II

books-1866844 1920Šestý díl seriálu slohových prací studentů kvarty velkomeziříčského gymnázia napsala Eliška Dohnalová.

 

Na 100 ml lektvaru budeme potřebovat:

pitnou vodu

1 zub moudrosti

3 mrkve

5 stránek z encyklopedie

vlasy 50 velmi inteligentních lidí

5 světlušek, které jsme vlastnoručně nachytali

V hrnci přivedeme vodu k varu. Mezitím rozdrtíme zub moudrosti na prach, který následně vsypeme do vařící vody. Mrkve nastrouháme a taktéž dáme do vařící vody. Směs zamícháme 7x po směru hodinových ručiček. Pokud jsme dodrželi správný postup, měla by nám vzniknout světle oranžová tekutina.

Do ní přidáme pět stránek z nějaké encyklopedie (pozn. aut. - stránky s obrázky jsou lepší) a promícháme, tentokrát 7x proti směru hodinových ručiček. Kapalinu necháme odležet v noci tři hodiny na přímém slunci.

Jestli jsme i tento krok zvládli, můžeme přejít k posledním dvěma ingrediencím, které musíme přidat zároveň za neustálého bouchání do hrnce. Vlasy padesáti velmi inteligentních lidí darovaných dobrovolně a pět vlastnoručně nachytaných světlušek tomuto lektvaru dodají fialovou barvu (a pokud ne, zkuste použít potravinářské barvivo).

Lektvar doporučujeme podávat ke svíčkové. Dobrou chuť a spoustu moudrých myšlenek!

Eliška Dohnalová

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.