Mé milované moře!

young-woman copyPřinášíme sedmý díl seriálu prací studentů gymnázia ve Velkém Meziříčí. Tentokrát z pera terciánky Markéty Dvořákové.

Ačkoliv nás od sebe dělí velká vzdálenost, jednou za čas mám možnost tě navštívit. Sednout si na vlhký, nahřátý písek a bezmyšlenkovitě naslouchat uklidňujícím, hlubokým a bezstarostným tónům tvých vln. Bezmezný výhled na vodní pláň mi dodává energii i pocit štěstí, jako by tento okamžik neměl nikdy skončit.

Bitva mezi břehem a vlnami je stále důraznější, začíná foukat vítr. Má vůni soli. Zvedám se a pomalým krokem vstupuji do příjemně chladivé vody. Ten pocit je k nezaplacení. Plavu dál, už nedosáhnu na dno. Na oči si dám plavecké brýle, zadržím dech a potopím se. Na písčitém dně se občas mihne malá stříbrná rybka. Bojácně kmitá zleva doprava. Chvíli ji sleduji, dokud mi nedojde dech. Vynořím se nad jiskřivou hladinu: nádech, výdech, znova nádech a opět se nořím do vodního světa. Průzračná voda lehce nadzvedává prameny mých vlasů.

Za chvíli se pomalu vracím ke břehu. Dostala jsem se daleko od místa, z kterého jsem vkročila do moře. Jakmile mám vodu po pas, přestávám plavat, zvedám se a vratkými kroky jdu zpět. Na břehu přes sebe přehodím deku a ohlédnu se za sebe. Moře mi mává na pozdrav, taky mu zamávám. Zítra se uvidíme na nějakou dobu zase naposledy.

Markéta Dvořáková

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.