První taneční

IMG 5501Taneční se blíží. Za šest dní už budu stát na parketě a ještě jsem nesehnal oblek. Ostuda, co? Pomalu, ale jistě chytám nervy, těším se však jako nikdy dřív.

Přemýšlím, jaký oblek si koupím. Klasický James Bond s černým sakem, bílou košilí a elegantním motýlkem, nebo tajemný oblek s černým sakem a košilí a červenou kravatou? Také by se mi líbil oblek celý bílý, abych vypadal jako správný Al Capone a ostatní mafiáni, samozřejmě bez toho doutníku, ale to by nebylo ono. Nebo spíš zvolím styl švihák lázeňský, jak mi říká strejda od té doby, co jsem sebou švihl o zem v Luhačovicích? To by také nešlo, pořád mi nechce narůst ten správný knír. Nejspíš bych si vybral Gatsbyho i s uměním gentlemanství. To bude on, ten správný oblek, který si mě vybral, jako si každá hůlka vybírá kouzelníka.

Už je to tady, jsem nervózní, má partnerka vchází. Doufám, že nacvičíme zvedačku z Hříšného tance. Vešla, vypadá úchvatně a nádherně jako princezna.

„Smím prosit?“

Ondřej Fischer, 6. A, GVM

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.