Genealogové loni uspořádali 40 akcí pro dva tisíce zájemců

IMG 2031-15235-800-600-80V úterý 15. ledna se v koncertním sále Jupiter clubu konala Valná hromada Vlastivědné a genealogické společnosti při Jupiter clubu.

Pozvání přijala místostarostka ing. Jiřina Jurdová a radní PhDr. Marie Ripperová, dále ředitel Jupiter clubu Mgr. Milan Dufek. Starosta Josef Komínek se pro nemoc omluvil. Předsedkyně společnosti dr. Helena Švecová podala ucelený souhrn činnosti za rok 2018, který doplnila kronikářka společnosti Dana Michalová projekcí fotografií z uskutečněných akcí. Po pokladní a revizní zprávě byl zvolen jedenáctičlenný výbor společnosti, který bude pracovat dva roky. Jak ve výroční zprávě, tak v bohaté diskusi zaznělo poděkování za podporu, a to jak Městu Velké Meziříčí, tak řediteli Jupiter clubu a jeho zaměstnancům. A na závěr pár čísel. Vlastivědná a genealogická společnost funguje již 27 let, v současnosti má 59 členů a v roce 2018 uspořádala 40 akcí, kterých se zúčastnilo celkem přes 2000 zájemců. Jedná se o přednášky, besedy a vlastivědné zájezdy. S výjimkou prázdninových měsíců se konají každé úterý. Všichni zájemci o tuto činnost jsou srdečně zváni. 

Výbor VGS

Zpět na spolek
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.