Dokument o Demlovi kino nabídne znovu v únoru

Plakát nově_Deml_s_písmem_orezDokument o Jakubu Demlovi znovu promítne velkomeziříčské kino, a to v sobotu 23. února v 16 hodin.

Film k poctě Jakuba Demla vznikl na popud jeho obdivovatele, učitele a spisovatele Josefa Pěnčíka z Jinošova. Realizační tým v čele s amatérským filmařem Liborem Smejkalem na něm pracoval čtyři roky. Film byl natáčen na mnoha místech Čech, Moravy i Slovenska. Tvůrci se snažili postihnout nelehký osud a mnohovrstevné dílo Demlovo. Hlavní roli ztvárnil tasovský Martin Pospíšil. Projekt podpořili První brněnská strojírna ve Velké Bíteši, Lisovny plastů ve Velkém Meziříčí, Chytka, s.r.o., Tasov, obec Tasov a Město Velké Meziříčí prostřednictvím programu pro podporu kultury. Po projekci filmu proběhla diskuse, v jejímž závěru překvapil starosta Tasova Pavel Pavlíček všechny přítomné tím, že přečetl dva dosud nepublikované dopisy Jakuba Demla. Pokud máte i vy doma dopisy nebo fotografie vztahující se k Jakubu Demlovi, prosíme o možnost je ofotografovat.

A pokud jste film o Jakubu Demlovi ještě neviděli, pro zájemce máme připraveno další promítání ve velkomeziříčském kinosále. Kdy? V sobotu 23. února 2019 v 16 hodin. Těšíme se na vás!

Helena Švecová

Plakát nově_Deml_s_písmem

Zpět na spolek
Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.