Upravená dodávka převážela migranty

dodavkaDeset dospělých a tři děti za falešnou zástěnou.

Dnes v 9 hodin ráno zastavili policisté z mobilní jednotky Ředitelství služby cizinecké policie na 162. km dálnice D1 dodávku Mercedes s poznávací značkou Velké Británie, ve které se za falešnou přepážkou tísnilo 13 běženců, z toho 3 děti, přibližně ve věku čtyř let a 10 dospělých.

Vozidlo jsme vytipovali na základě poznatků Ředitelství služby cizinecké policie a dobré mezinárodní policejní spolupráce s okolními státy (Německo, Slovensko a Maďarsko). Na základě těchto poznatků jsme dodávku monitorovali s podezřením, že by mohla sloužit k nelegálnímu převozu osob přes státní hranice ČR, což se po jejím zastavení a důsledné kontrole potvrdilo.

Nyní budou cizinci převezeni k prvotním úkonům na Krajské ředitelství policie kraje Vysočina – odbor cizinecké policie, kde se rozhodne o jejich dalším osudu.

Řidič vozidla je litevské státní příslušnosti a je podezřelý z převaděčství.

Dodávku policisté zastavili v rámci stejnojmenné policejní akce "DODÁVKA", která je zaměřená zejména na odhalování nelegálního pobytu cizinců na našem území.

Počet cizinců odhalených v loňském roce v souvislosti s tranzitní nelegální migrací byl 191, letos do včerejšího dne celkem 73.

11. dubna 2019
plk. Mgr. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.