Upravená dodávka převážela migranty

dodavkaDeset dospělých a tři děti za falešnou zástěnou.

Dnes v 9 hodin ráno zastavili policisté z mobilní jednotky Ředitelství služby cizinecké policie na 162. km dálnice D1 dodávku Mercedes s poznávací značkou Velké Británie, ve které se za falešnou přepážkou tísnilo 13 běženců, z toho 3 děti, přibližně ve věku čtyř let a 10 dospělých.

Vozidlo jsme vytipovali na základě poznatků Ředitelství služby cizinecké policie a dobré mezinárodní policejní spolupráce s okolními státy (Německo, Slovensko a Maďarsko). Na základě těchto poznatků jsme dodávku monitorovali s podezřením, že by mohla sloužit k nelegálnímu převozu osob přes státní hranice ČR, což se po jejím zastavení a důsledné kontrole potvrdilo.

Nyní budou cizinci převezeni k prvotním úkonům na Krajské ředitelství policie kraje Vysočina – odbor cizinecké policie, kde se rozhodne o jejich dalším osudu.

Řidič vozidla je litevské státní příslušnosti a je podezřelý z převaděčství.

Dodávku policisté zastavili v rámci stejnojmenné policejní akce "DODÁVKA", která je zaměřená zejména na odhalování nelegálního pobytu cizinců na našem území.

Počet cizinců odhalených v loňském roce v souvislosti s tranzitní nelegální migrací byl 191, letos do včerejšího dne celkem 73.

11. dubna 2019
plk. Mgr. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.