Policisté odhalili dva řidiče pod vlivem alkoholu

policie 002_copyDva řidiče pod vlivem alkoholu odhalili ve středu 22. května policisté z obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí.

Prvního z opilých řidičů zastavila policejní hlídka kolem třetí hodiny odpoledne v katastrálním území obce Křoví. Dvaašedesátiletý řidič osobního automobilu Peugeot při dechové zkoušce nadýchal 1,66 promile alkoholu. Výsledky opakovaných měření byly 1,78 a 1,81 promile alkoholu.
Druhého řidiče kontrolovali policisté krátce po osmé hodině večer na ulici Sokolovská ve Velkém Meziříčí. Čtyřiapadesátiletý muž jel vozidlem Citroen. Dechová zkouška vykázala naměřenou hodnotu 1,09 promile alkoholu. Hodnota opakované dechové zkoušky byla 1,16 promile.
V obou případech policisté mužům na místě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.