Barokní a rockové hity zahájí Klub přátel hudby

barock2Jupiter club ve spolupráci s uměleckou agenturou Globart s. r. o. připravuje další koncertní sezonu Kruhu přátel hudby Velké Meziříčí

Jde o cyklus koncertů pořádaných pod záštitou starosty města Velkého Meziříčí. Koncerty se konají za podpory Nadace Českého hudebního fondu Praha.
Zahajovací koncert sezony má název BAROCK & Barokní a rockové hity. Vystoupí na něm Adam Malík – elektrická kytara, Pavel Wallinger – housle, Komorní orchestr Musici Boemi a proběhne již v úterý 20. 10. 2015 v 19 hodin ve velkém sále Jupiter clubu.
BAROCK & Barokní a rockové hity je zbrusu nový pořad renomovaného komorního orchestru s kytarovým mágem Adamem Malíkem, frontmanem úspěšné ACDC revival kapely. Poznejte úžasné propojení rockové muziky, kterou poslouchají stovky milionů posluchačů po celém světě s úžasným světem barokních velikánů. Hudební projekt zasahuje emoce nejširší skupiny obyvatel od fanoušků rockových kapel až po znalce filigránského umění v oblasti klasické hudby. Profesionální kytarista Adam Malík s akademickým hudebním vzděláním a klasický komorní orchestr z členů profesionálních brněnských těles v čele s koncertním mistrem Filharmonie Brno nabízejí lákavé spojení drsného zvuku elektrické kytary a libozvukem smyčců podpořených cembalem ve slavných skladbách barokních mistrů v čele s Antoniem Vivaldim a Johannem Sebastianem Bachem či rockových legend jakými byli QUEEN či AC/DC.
Komorní orchestr Musici Boemi vznikl v roce 2002 v Brně s cílem kvalitně interpretovat hudbu všech slohových období od baroka až po současné žijící autory. Je složen z předních hráčů významných českých hudebních těles. Soubor spolupracoval s umělci zvučných jmen (Pavel Šporcl, Jaroslav Svěcený, Václav Hudeček, Gabriela Demeterová, Ivan Ženatý, Jiří Stivín, Alfréd Strejček, Josef Somr, Richard Novák, Richard Samek, Stanislav Macura, Eva Maria Riedl, ...) a pravidelně se věnuje účinkování na koncertech a festivalech doma i v zahraničí (Mendt Meets Mozart, Svatováclavský festival, Brněnský varhanní festival, Setkávání nové hudby, Setkání žánrů aj.). Repertoár souboru má stěžejní zaměření v baroku (A Vivaldi, J. S. Bach, G. F. Händel), české komorní tvorbě (A. Dvořák, J. Suk, L. Janáček, B. Martinů) a nevyhýbá se ani dílům českých soudobých skladatelů (P. Novák-Zemek, J. Šťastný-Graham, P. Pokorný, P. Sýkora) či cross-over projektům (Classic Meets Jazz). V minulosti spolupracoval též s rakouským skladatelem, aranžérem a producentem Johnnym Bertlem na MM festivalu v St. Pöltenu (2006) a exkluzivně též na přehlídce proslulé britské značky Agent Provocateur na zámku Neuwaldegg ve Vídni (2009). Komorní orchestr Musici Boemi je oceňován odbornou kritikou zejména pro precizní souhru, entuziasmus mladého ansámblu a stylovou vyváženost v celé šíři svého repertoáru. Uměleckým vedoucím souboru je koncertní mistr Filharmonie Brno Pavel Wallinger.
Více informací: www.barock.info. Vstupenky zakoupíte na programovém oddělení Jupiter clubu v předprodeji za 200/150 Kč (děti, studenti, senioři), na místě za 250/200 Kč (děti, studenti, senioři).

-globart-

barock rock

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.