Zase brzy přijedu, slíbila Věra Špinarová ve Velkém Meziříčí

IMG 0512Můžete mi říkat Špinarko, vyzvala zpěvačka diváky v sále Jupiter clubu během svého koncertu, který ve Velkém Meziříčí v pátek 6. listopadu zopakovala již potřetí za posledních pár let. A nadšené posluchače opět rozezpívala, roztančila a nakonec zvedla ze židlí.

Stále temperamentní, ač zanedlouho čtyřiašedesátiletá Věra Špinarová se s tím totiž nepáře a lidé jí to tak říkajíc „baští“. A to všechno pro skvělé písničky zpívané jejím nezaměnitelným sytým hlasem se stále tak obrovským rozsahem, nebo taky pro to, jaká je to prostě „obyčejná ukecaná ženská“. Jak je jejím zvykem, rozjela to nejen rockově, baladicky, ve stylu blues i boogie, ale bavila i svými hláškami. Pro slovo totiž nejde daleko. „Tuhle písničku mi napsal Jaroslav Wykrent, který hodně píše pro Mařku Rottrovou,“ uvedla svůj song Stěží mi teď dáš mat. „No tak Marušku,“ dodala, když to v sále zašumělo. Následovaly A já tě závidím, Já mám ráda boogie, Já si broukám, Bílá Jawa 250, Raketou na Mars, Lži a hraj, Je nám dáno, prostě staré hity i novější písničky. Doprovázela ji její kapela Adam Pavlík band, kterou vede zpěvaččin syn, jenž pro ni také píše – třeba právě posledně jmenovanou skladbu.

„Příští týden začínám turné s Petrou Janů. A protože vy to odtud máte na všechna místa, kde budeme vystupovat, daleko, tady máte aspoň takový malý závdavek,“ řekla a přidala směsici písniček, jako Music box, Táta Jan a další.

Mimoto stihla také všechny v sále vzájemně seznámit, vyzvat je ke koupi svých CD, DVD, a taky vína. Povyprávěla, jak má naložené v sudu švestky na pálení, kterými má zaskládanou kůlnu a ony nechtějí kvasit, a taky že je televizní maniak. A navíc, má založený facebook. „Takže až večer přijdete domů, otevřete si to víno a napište mi,“ řekla. A zakončila koncert tím, co všichni čekali. Hit z roku 1976 Jednoho dne se vrátíš má zkrátka pořád největší úspěch.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.