Stetsoni trochu jinak

IMG 1145 copyV sobotu 28. 11. 2015 připravila country kapela Stetson na velkém sále Jupiter clubu tradiční předvánoční koncert.

Na setmělém jevišti po zapálení adventní svíčky zahájili Stetsoni koncert písní Haleluja od Leonarda Cohena s textem Nezmarů. V repertoáru 16 skladeb zazněly např. písně od Janka Ledeckého „Září hvězda září", Petra Ulrycha „Nad horama vyšla hvězda", Anny K. „Vzácný den" nebo steelkytaristy Pavla Abesky „Dárek od mámy" a další. Při závěrečné písni „Tichá noc" od F. W. Grubera s textem B. Josefa zasypal muzikanty padající sníh. Hit Václava Neckáře „Půlnoční" zahrála kapela jako přídavek.

Stetsoni hráli ve složení: Abeska Pavel – steelkytara, zpěv, Bílek Karel – kytara, bendžo, foukací harmonika, zpěv, Havlát Leoš – bicí, Jelínková Iva – zpěv, Jurda Pavel – kytara, zpěv Netolický Josef – baskytara, zpěv.

Jako hosté účinkovali: Jitka Fialová – saxofon, zpěv, Havlátová Ilona – trubka, Havlátová Zuzana – klávesy. Trojice hostů nejenže příjemně zabarvila zvuk kapely, ale také ukázala, že své nástroje dokonale ovládají. Po koncertní části kapela hrála k tanci a poslechu do pozdních nočních hodin.

Věřím, že návštěvníci, kteří se navzdory nepřízni počasí rozhodli přijít na Adventní setkání se Stetsony, prožili příjemný večer a nasáli potřebnou předvánoční pohodu. Hostujícím hudebníkům i návštěvníkům patří velký dík.

Pavel Abeska

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.