Popularitu Šlágru potvrdili i posluchači v Jupiter clubu

IMG 3557Více než osm set posluchačů zavítalo na dvě představení TV Šlágr ve velkomeziříčském Jupiter clubu.

Zlatá dvanáctka podle prodejů za rok 2015 dopoledne a večer Zlatá desítka za měsíc únor 2016 – takový byl program včerejšího hudebního maratonu československé lidové televize. Vystřídaly se při něm české i slovenské skupiny, které si svoje fanoušky a hlavně srdce mnohých žen získaly díky každodennímu vysílání TV Šlágr. To, že někteří interpreti se umístili v prestižní padesátce nejprodávanějších titulů napříč Československem od heavy metalu, po jazz a vážnou hudbu, hovoří za vše. „Patří mezi ně Veselá trojka Pavla Kršky, Karel Peterka, principál Šlágru, Kysucký prameň či Black Band,“ říká moderátor Šlágru Petr Šiška. Všichni jmenovaní vystoupili i v Jupiter clubu. Stejný pořad jako ve Velkém Meziříčí se ostatně střídá pravidelně každý měsíc – jednou na Slovensku, jednou na Moravě a ve Slezsku a jednou v Čechách. „Mám trochu pocit, že na Slovensku je zájem o naši televizi a její interprety ještě větší,“ dodává Šiška.

I na koncertě ve Velkém Meziříčí byla zmiňovaná popularita interpretů znát. Ruce nad hlavou během písniček a potlesk vestoje netřeba ani zmiňovat. Některé posluchačky měly pro své oblíbence připravené dárky, například perníková srdce a podobně. Jiné neváhaly přijet až z daleka. V publiku byl vidět transparent s nápisem Městec Králové zdraví Šlágr ozdobený dvěma zářícími srdci, jinde zase mávátko se svítící červenou kytkou kývající se do rytmu hudby. „Já jsem přijela až z Brna,“ svěřila se další posluchačka, „jsem nadšená, moc se mi tu líbí. Je tu skvělá atmosféra, krásný sál, rozhodně mi to stálo za to.“ „To já jsem byla zklamaná, když se mi nepodařilo napoprvé koupit lístek, protože už bylo vyprodáno. Ale naštěstí potom ještě jedno představení přidali, tak jsem tady a je to krásné,“ přidala se její spolusedící a dodala: „Jen jsem už trochu přesezená.“ A nebylo divu. Vždyť jedno představení trvalo čtyři hodiny. Ale lidé vydrželi a užívali si to.

Díky tomu slyšeli Kollárovce, Progres, Kysucký prameň, Voraře, Black Band, Máru a Marcela Zmožka, Karla Peterku, Duo Romantika, Grande Moravia, Duo Aramis, Mysliveckou kapelu Atlas a hlavně nejoblíbenější Duo Jamaha s Veselou trojkou Pavla Kršky, tedy skupiny, které obsadily první místa v přehlídce top 10 a top 12.

„Šlágr teď slavil čtvrté narozeniny, etabloval se. Zájem o něj je extrémní. Můžu to potvrdit osobně. Kamkoliv přijedu – od Aše po Sninu a Košice –, lidé Šlágr znají, hlásí se k němu, sledují jej. A paradoxně, i když potkám ty úhlavní rockery, zaryté jazzmany, říkají mi: Teď jsem tě viděl v televizi. A já zjistím, že sledují právě ty naše tříhodinové fláky zábavných pořadů,“ popsal popularitu Šlágru Petr Šiška. Vždyť někteří, třeba Kollárovci, frčí i na Youtube. U svých klipů mají hodně přes milion zhlédnutí. „To, myslím, by jim mohla závidět nejedna hvězda populární hudby,“ uzavřel Šiška.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.