Zástupci měst a Concentusu Moraviae řešili propagaci i financování

starostove katalog CM16Starostky a starostové měst, která jsou zapojena do hudebního festivalu Concentus Moraviae, se sešli v Brně s realizačním týmem a řešili propagaci jednotlivých koncertů i financování.

Produkční festivalu Concentus Moraviae Jitka Miková zástupcům měst, včetně Velkého Meziříčí, představila program 21. ročníku festivalu. Pod dramaturgy Jiřím Benešem a Alešem Březinou je zaměřen na smyčcové kvarteto s podtitulem Shakespeare, Beethoven a česká kvartetní tradice. Proběhne ve 20 moravských městech a rakouském Retzu mezi 1. a 28. červnem 2016.

Rezidenčním souborem je Pavel Haas Quartet. Na Moravu v červnu přijede 14 českých smyčcových kvartet, 7 zahraničních souborů a jeden projektový Concentus Moraviae Quartet houslisty Josefa Špačka. Program bude obohacen o projekty se sólisty jako např. Iva Bittová nebo Dasha.

Patronka Magdalena Kožená vystoupí v premiérovém programu s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers ve Velkém Meziříčí 21. 6. 2016. Ještě před ní, už 6. června v zámecké jídelně vystoupí Wallingerovo kvarteto.

Ředitel festivalu David Dittrich seznámil přítomné s financováním festivalu, který podporuje ministerstvo kultury, Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina. „Nově festival získal grant města Brna,“ dodal Dittrich. I tak je nutno hledat další zdroje financování, neboť někteří sponzoři podporu snížili či s ní skončili. I proto se pokouší získat nové, tzv. patrony měst z regionu festivalových měst. „Několik regionálních partnerů se nám již za pomoci starostů Velkého Meziříčí, Tišnova, Moravského Krumlova nebo Hustopečí podařilo oslovit ke spolupráci,“ podotkl Dittrich. „Moc si vážím a cením pomoci firmy Agados a Rodiny Podstatzkých-Lichtenstein," dodal k tomu právě za Velké Meziříčí starosta Radovan Necid.

-mars-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.