Kinematograf vybral v Meziříčí 16.381 korun na Konto Bariéry

IMG 6809Kinematograf bratří Čadíků i letos zavítal na Velkomeziříčské kulturní léto a mezi diváky vybral na dobrovolném vstupném 16.381 korun pro dobročinné účely. Z Velkého Meziříčí se přesunul do Bystřice nad Pernštejnem, kde dnes zahajuje první ročník festivalu studentských filmů.

Maringotka bratří Čadíků promítla od pondělí do čtvrtku na náměstí čtyři české filmy. Včerejší filmovou projekci narušil déšť, takže se nevybíralo. Přesto částka přes šestnáct tisíc korun majitele kinematografu Josefa Čadíka potěšila. „Letošní výtěžek dáme na Konto Bariéry,“ říká Čadík.

Kinematograf bratří Čadíků letos slaví pětadvacáté výročí své existence. Od roku 1998 spojil svoji činnost s charitou. Od té doby vybral a nadacím věnoval přes 9.200.000 Kč. Z těch, které až dosud obdaroval, jmenujme například Pomozte dětem, Kapka naděje, Archa Chantal, Masarykův onkologický ústav v Brně, Dar Života.

„Právě dnes začíná v Bystřici nad Pernštejnem Startfilmfest. Jde o první ročník festivalu studentských filmů,“ představil nový projekt Josef Čadík a připojil pozvání pro všechny filmové nadšence. Festival v Bystřici potrvá do 26. července. Poté se kinematograf odebere do Velké Bíteše (27. 7.–30. 7.) a odtud do Osové Bítýšky (31. 7.–3. 8.).

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.