Eliška Balzerová své představení věnovala Václavu Havlovi

IMG 9269„Dnes by oslavil narozeniny náš milovaný prezident Václav Havel. A já jsem mu tohle představení věnovala,“ řekla včera Eliška Balzerová při děkovačce před stojícím hledištěm Jupiter clubu poté, co odehrála divadelní monodrama Můj báječný rozvod.

Do Velkého Meziříčí s ním zavítala již podruhé a opět si diváky svým úžasným výkonem v roli osamělé stárnoucí ženy Angely zcela získala. Bezmála dvě a půl hodiny na jevišti zcela sama, jen s plyšovým psem Axlem, ztvárnila nespočet postav. Mistrovsky přecházela z jedné do druhé, od své matky, dcery, manžela, kamarádky až po nápadníky, psychiatra či osobního lékaře. Podala je s naprostou lehkostí, ironií, nadhledem i vtipem. Nehrála divákům na city, a přesto je dostala tam, kde je chtěla mít.

Eliška Balzerová si svoje sólo ve hře Můj báječný rozvod vychutnává již třináct let. V říjnu 2003 měla hra irské dramatičky Geraldiny Aron českou premiéru v pražské Viole v režii Jany Kališové. Podle informací divadla se na ni autorka osobně přijela podívat a na adresu Balzerové chválou nešetřila.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.