Kožené plastiky Blanky Mudrové představí výstava v muzeu

plakat VM_finVelkomeziříčské muzeum připravuje výstavu Kožené svítání, kde svoje kožené plastiky a olejomalby představí vysočinská výtvarnice Blanka Mudrová.

„Celý život mě provází touha něco tvořit, něco hezkého vymýšlet pro radost svému okolí a sama sobě. Kreativní tvoření se mi stalo životní vášní a osudem, práce s kůží je mým koníčkem a celoživotním osudem a zaměstnáním,“ říká o sobě Blanka Mudrová. S autorkou i její tvorbou se můžete seznámit již 2. listopadu v 17 hodin při slavnostní vernisáži v muzeu. Výstavu poté můžete navštívit od 3. listopadu do 16. prosince 2016, od pondělí do pátku v době 9.00–12.00, 13.00–16.00.

-red-

plakat VM

_____________

Blanka Mudrová

Narodila se v Rynárci u Pelhřimova na Vysočině ve druhé polovině minulého století. Od svých dvaceti let se zabývá tvorbou z kůže, i když v různých formách – původně jako vývojová pracovnice v DUP Pelhřimov. V roce 1989 vytvořila svou první kolekci, kterou úspěšně představila na výstavě Trenčín město módy. Od roku 1990 dodává kůži, vlastní, specifický, poetický styl, který se objevuje na výrobcích z její vlastní díly a na kožených obrazech, k nimž nachází inspiraci v osobitém světle všedních věcí kolem nás.

Blanka Mudrová je držitelkou značky „Vysočina regionální produkt“. Svou tvorbu prezentuje na různých výstavách v České republice a v zahraničí a také na nejrůznějších řemeslných jarmarcích a na akcích zaměřených na ruční tvorbu. Její výrobky a plastiky z kůží jsou zastoupeny i ve sbírkách po celém světě od USA po Austrálii. V roce 2010 otevřela s manželem vlastní galerii kůže v Rynárci, kde vystavuje obrazy z kůže, olejomalby a průřez tvorbou autorských kabelek, aktovek a různých věciček z kůže. Dámy budou určitě souhlasit s jejími slovy, že: „Každá kabelka má mít svou duši a musí souznít se svým uživatelem.“

 

Samostatné výstavy

2015 – Cisterciánský klášter Osek, Muzeum JUDr. Otakara Kudrny v Netolicích, Klášter Borovany

2014 - Galerie M Pelhřimov

2012 - Hrad Roštejn

2011 - Lázně Bohdaneč kolonáda - Foyer kulturního domu Jemnice - Galerie Fara Planá nad Lužnicí - Galerie M Pelhřimov

2010 - Galerie v Kotelně Jilemnice

2009 - Zámek Kamenice nad Lipou

2008 - Galerie Sněžné - Zámek Dub u Prachatic

2007 - Muzeum Volary

2006 - Muzeum Humpolec - Synagoga Třešť

2005 - Galerie M Pelhřimov - Muzeum Benešov nad Ploučnicí

2004 - Hospital Kuks

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.