Jana Musilová s Petrem Maláskem zahájili sezonu šansonem

IMG 9664Šansonem včera zahájil Kruh přátel hudby ve velkomeziříčském Jupiter clubu svoji další sezonu. Francouzské písně i skladby českých autorů si návštěvníci vyslechli v podání sopranistky a členky Městského divadla v Brně Jany Musilové, kterou doprovázel klavírista Petr Malásek. Hostem večera byl smyčcový Beladona Quartet.

Zpěvačka a herečka Jana Musilová sáhla pro svoje představení do dílny francouzských klasiků šansonu. Zazpívala mnohé z repertoáru Hany Hegerové a několik novějších písní od skladatele Petra Maláska. Zazněly tak například Čerešně, Barová lavice, Kvete růže, Blues o pozdním návratu či Mon Dieu.

Jak je na koncertech Kruhu přátel hudby zvykem, představili se i žáci zdejší základní umělecké školy. Na klavír zahráli František, Matěj a Běla Hamplovi a Petra Macková ze třídy učitelky Hany Doležalové. I jim Petr Malásek popsal svoje hudební začátky. „Talent tvoří tak deset procent úspěchu. Zbytek je práce. Mě zpočátku cvičení na klavír, stejně jako každé malé dítě, nebavilo. Ale když jsem pak chtěl na konzervatoř, cvičil jsem 8 až 10 hodin denně. Není to nic příjemného, ale teď jsem za to rád.“

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.