Operní pěvkyně Andrea Kalivodová zazpívala v netínském kostele

DSC02154Tradiční adventní koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Netíně byl věnován zesnulému Františku Podstatzkému-Lichtenstein. Vystoupila na něm přední mezzosopranistka Andrea Kalivodová.



V pořadí již desátý adventní koncert připravoval společně s Římskokatolickou farností Netín a obcí Netín opět František Podstatzky-Lichtenstein, který tuto tradici založil. Toho letošního se již ale nedožil. V sobotu 10. prosince s ním proběhlo v Netíně poslední rozloučení. Den nato následoval adventní koncert, který byl zesnulému hraběti věnován.

Sólistku Státní opery Praha Andreu Kalivodovou doprovodily varhanice  Dominka Ťuková a harfenistka Ivana Michalovičová. Ve zcela zaplněném kostele zazněly duchovní skladby J. S. Bacha, G. F. Handela, F. X. Brixiho, A. Dvořáka, D. Scarlattiho, C. Francka a P. Ebena.  Posluchači byli výkonem všech účinkujících, zvláště sympatické operní pěvkyně nadšeni a odměnili je v závěru koncertu bouřlivým potleskem.

-simf-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.