Kruh přátel hudby zahájil nový rok přípitkem

IMG 1124_copyVelkomeziříčský Kruh přátel hudby včera zahájil nový rok tradičním koncertem s Moravským klavírním triem.

Nechyběl ani obvyklý přípitek, jehož se namísto starosty města chopil ředitel Jupiter clubu Milan Dufek. Ten se krom toho zhostil i spoluúčinkování v jedné z árií, do níž jej vtáhla sopranistka Martina Macko. Spolu s ní posluchačům zpíval barytonista Martino Hammerle-Bortolotti. Moravské klavírní trio vystoupilo ve známém složení: Jiří Jahoda (housle), Jana Ryšánková (klavír) a Miroslav Zicha (violoncello).

Zněly známé melodie např. z Figarovy svatby či Kouzelné flétny od W. A. Mozarta, z Lazebníka Sevillského nebo Viléma Tella od G. Rossiniho, Čardášová princezna E. Kálmána a další. „Nově jsme objevili jednu neznámou skladbu, o které si myslíme, že je to poklad. Nyní se o tom pokusíme přesvědčit i vás,“ uvedl Pohled ke hvězdám od málo známého autora Gustava Blassera Jiří Jahoda. A posluchači jeho slova potvrdili aplausem.

Závěrem zcela nového programu Novoročního koncertu zazněl obvyklý přídavek, a to z Verdiho opery La traviata. Nechyběla ani soutěž o CD Moravského klavírního tria, k němuž šťastná výherkyně obdržela jako bonus dvě vstupenky na vystoupení Jahodového dua v Brně.

Pro příští Kruh přátel hudby Velké Meziříčí připravil Jupiter club ve spolupráci s agenturou Globart houslový recitál Milana Al-Ashhaba, který doplní živá malířská performance Vladimíra Kiseljova. Proběhne 9. března v 19 hodin opět v koncertním sále JC.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.