Výstavní sál muzea v lednu ukáže nejen svatební šaty

satyPrvní kulturní zajímavostí, kterou velkomeziříčské muzeum letos připravuje pro svoje návštěvníky, bude tematicky laděná výstava „Svatba aneb Jak šel čas…“. Zde se vedle předmětů z muzejního depozitáře objeví sběratelské kousky Nikoly Melicharové, rodačky z malé vesničky Petrůvky na Hrotovicku.

Na co se tedy návštěvníci mohou těšit?  „Jak už z názvu vyplývá, jedná se o svatbu, ale hlavně svatební šaty a vše kolem nich. Exponáty, které vedle těch muzejních budou k vidění, pochází z mé soukromé sbírky starých svatebních šatů,“ uvedla Melicharová.

Co dalšího můžeme na výstavě vidět? „Vystaveny budou závoje, kloboučky, rukavičky, střevíčky či kabelky nebo šperky. Nebudou chybět ani svatební oznámení, fotografie, obrazy a v neposlední řadě také svatební kytice dané doby,“ láká sběratelka.

Výstava bude zahájena vernisáží ve čtvrtek 19. ledna 2017 v 16 hodin. Otevřeno bude od 20. 1. do 18. 4. 2017, denně mimo pondělí, od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin.

-muz-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.