Ivo Jahelka přiveze do Velkého Meziříčí příběhy zpod taláru

DSC 8800Zpívající právník Ivo Jahelka bude v pondělí 30. ledna koncertovat v Jupiter clubu. Přijede s kytarou a svými zhudebněnými perličkami ze soudních síní. Sám svůj pořad nazývá Příběhy zpod taláru, nebo také jen Soudničky.

Ivo Jahelka občas vystupuje s Mirkem Palečkem, ale do Velkého Meziříčí dorazí sám. Skladbu svého pořadu pravidelně obměňuje, takže nelze říct předem, co vybere právě pro velkomeziříčské posluchače. Jisté je, že nabídne zhudebněné příběhy ze své praxe advokáta, na jaké jsou u něj posluchači již dlouhá léta zvyklí.

Jako písničkář začínal v osmdesátých letech minulého století, kdy si vedle soudniček napsal občas i nějakou tu politickou satiru. A lidé byli v té době velmi citliví na jakoukoli narážku. Dnes je doba jiná, ale zhudebněné soudničky jsou nadčasové. „Příběhy ze života a humor přece zaujmou v kterékoliv době,“ říká Ivo Jahelka a dodává: „Sranda a smích jsou kořením života. A každý se rád zasměje cizímu neštěstí, tak to prostě vždycky bylo a bude.“

Písničkář koncertuje zhruba pětkrát či šestkrát v měsíci, v létě i desetkrát, po celé České republice. Například před Velkým Meziříčím má vystoupení v Železnici u Jičína a v Praze. Ale nevyhýbá se ani zahraničí. Zpíval už i pro krajany v Německu, Švýcarsku, Lucembursku, Belgii, Kanadě, Americe, Austrálii, dokonce na Tasmánii a samozřejmě i na Slovensku. „A všude bylo publikum vynikající. Prostě, sranda bez hranic,“ dodává Jahelka.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.