Kapela Stetson oslavila 35 let country bálem

DSC 3154V sobotu 28. 1. 2017 pořádal Jupiter club Country bál u příležitosti 35. výročí založení country kapely Stetson.

Nad očekávání zaplněný sál příznivci country hudby a fanoušky  Stetsonu, přivítal ředitel JC Milan Dufek a seznámil návštěvníky s bohatým programem večera. 

Country bál zahájila taneční skupina Tanzanit ze Žďáru nad  Sáz., která v pestrém stylovém oblečení předvedla několik country tanečků. Tanečníci  v průběhu večera předvedli ještě několikrát ukázky country tanců spojených s výukou, do které se zapojili téměř všichni návštěvníci. Věřím, že na příštím Country bálu ukáží, co se naučili.

V dalším programu se na pódiu  představila kapela  Bokomara, která zcela jistě upoutala návštěvníky  svojí  dokonalou a náročnou muzikou v hodinovém koncertním vystoupení.

Zbytek večera až do dvou hodin patřil oslavencům – Stetsonu. Přivítal je Milan Dufek a popřál jim hodně elánu a úspěchů do dalších let. Nechyběl ani přípitek doprovázený vydatným potleskem návštěvníků.

Stetson založil před 35 lety Karel Bílek jako duo. Kapela prošla pestrým žánrovým vývojem a vystřídaly se v ní desítky muzikantů.

Jistě milým překvapením pro návštěvníky  bylo vystoupení již tradičních hostů kapely, Ilony Havlátové na trubku, Zuzany Havlátové na akordeon a Jitky Fialové na saxofon v sérii písniček pro pamětníky.

Kapela za dobu své existence absolvovala stovky vystoupení na festivalech, portách, country bálech. Pravidelnou činností jsou již tradiční vánoční koncerty, drakiáda, kulturní léto atd. Kapela reprezentovala naše město i v zahraničí a ve vzdálených místech naší republiky – Liberec, Olomouc, Králíky, Bludov atd. Nechyběla ani řada vstoupení v Country opeře Brno.

Kapela vystoupila v tomto složení:

Pavel Abeska – pedalová steel kytara, zpěv

Karel Bílek – kytara, bendžo, f. harmonika, zpěv

Naďa Dvořáková – housle

Iva Jelínková – zpěv

Pavel Jurda – kytara, zpěv

Josef Netolický – baskytara, zpěv

Leoš Havlát – bicí

Věřím, že všichni, kteří přišli oslavit významné výročí kapely, odcházeli s hezkými pocity z příjemně stráveného večera.

Závěrem patří velký dík pořadateli Jupiter clubu, Bokomaře, Tanzanitu, zvukaři Martinu Chlapci  a všeumělci Jiřímu Kubišovi. 

Country kapela Stetson se na vás těší zase někdy příště.

Pavel Abeska

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.